פריצת דרך ראשונה בעולם: זכאות לקצבה מהביטוח הלאומי לחולים בפיברומיאלגיה/תשישות כרונית

בשורה מעודדת לסובלים מתסמונת פיברומיאלגיה (דאבת שרירים) או תסמונת התשישות הכרונית: אחרי שנתיים של חילוקי דעות בין משרד האוצר לביטוח הלאומי, הושגה בימים אלה הכרה בחולי פיברומיאלגיה כזכאים לקצבה מהביטוח הלאומי!

מאת: חיים פרנק, משרד עו"ד חיים פרנק ושות'

פיברומיאלגיה (או בשמה העברי "דאבת שרירים") היא תסמונת כאב כרונית, שנחשבת חדשה יחסית בתחום הראומטולוגיה. לצד תסמינים כמו עייפות ורגישות יתר למגע בנקודות מסוימות בגוף, התסמונת גורמת לכאב עז ומפושט במערכת השרירים, שמורגש לאורך עמוד השדרה, בצוואר, בגב ובגפיים. תופעות נוספות השכיחות בקרב הסובלים מהתסמונת הן הפרעות שינה ויקיצות מרובות, לצד עייפות בשעות היום, וכן כאבי בטן וקשיים בריכוז ובזיכרון.

בימים אלה, בעקבות תיקון לחוק הביטוח הלאומי לקביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה – ישראל היא המדינה הראשונה בעולם המכירה בפיברומיאלגיה כמחלה מוכרת, המקנה שיעורי נכות וקצבאות מטעם המדינה. עד היום, תסמונת הפיברומיאלגיה לא הופיעה ברשימת הליקויים המזכים בקצבה, ובשל כך, הוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי ניסו לפתור את הקושי באמצעות קביעת אחוזי נכות חליפיים המתאימים לסימפטומים השונים של המחלה.

בתקנות עליהן חתם שר הרווחה והביטחון החברתי מאיר כהן, ישנה הכרה מוחלטת במחלה ברף של עד 40% – דבר שיביא לזכאות חודשית ללוקים בפיברומיאלגיה. כמו כן, ישנה גם הכרה בסימפטומים למי שסובלים מכאבי המחלה לאורך זמן, כאבים המשפיעים על התפקוד בחומרה נמוכה, בינונית וגבוהה, וזאת ללא תלות בליקויים נוספים.

עו"ד חיים פרנק: "מדובר בפריצת דרך משמעותית וראשונה בעולם. בארצות הברית למשל, מכירים במחלה זו אך ורק עבור חיילים, בעוד שבישראל ההכרה והזכאות לקצבה מיועדת לכלל האזרחים שסובלים מפיברומיאלגיה או תסמונת התשישות הכרונית.

אני שמח כי אחרי שנתיים של דיונים וערעורים עד בג"צ, הוחלט כי יש מקום להוסיף את תסמונת הפיברומיאלגיה אל ספר הליקויים, על פיו עובדות כלל הוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי.
מעתה, נוכל לסייע ללקוחותינו הסובלים מהמחלה, ולהשיג עבורם קצבה חודשית ראויה.
חשוב לי לציין, כי גם מי שפנה לביטוח הלאומי בעבר להכרה באחוזי נכות עקב פיברומיאלגיה ונדחה, יכול עתה, על פי התקנות החדשות, להגיש שוב את התביעה, ועשוי בהחלט להימצא זכאי לה".

המידע המוצג בכתבה זו הינו מידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות ייעוץ או חוות דעת משפטית.

למידע נוסף הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בקישור הזה >>>

או בטלפון: 08-9108888

צור קשר